Úvod » Technologické zariadenia » Sušička peľu 10 šuflíková
Sušička pracuje tak, že vodu z peľu/ovocia/húb/bylín odstraňuje cirkuláciou termostaticky regulovaného teplého vzduchu. S touto sušičkou môžete sušiť ovocie, zeleninu, byliny, mäso ...
Parametre:
Rozmery sušičky: 62x42x60 cm
Rozmery plechu: 41x38 cm
Sušenie peľu:
Sušenie peľu by malo prebiehať pri teplotách 35° - 40°C. (Dôležité – peľ sa nesmie prehriať, pretože rovnako ako med, môže stratiť vlastnosti, keď teplota prekročí 40°C). Peľ na sušenie by mal byť vložený do priečinkov. Hrúbka jednej vrstvy by nemala byť väčšia ako 1 cm. Po počiatočnom sušení môže byť peľ zozbieraný do jednej vrstvy o hrúbke 2-3 cm. Je odporúčané premiešať peľ niekoľko krát počas dňa, zvlášť počas počiatočnej fázy sušenia. Proces sušenia peľu trvá 1-3 dni v závislosti od vlhkosti. Dobre usušený peľ má formu suchých hrudiek, ktoré nie je možné rozdrviť „prstami”. Obsah vody vo vysušenom peli nesmie prekročiť 6%. Po vysušení by mal byť peľ uchovávaný v hermeticky uzatvorenej nádobe na suchom a chladnom mieste.
Táto sušička ponúka zdravý a pritom veľmi jednoduchý spôsob, ako uchovať potraviny. Možností je veľmi veľa. Napríklad pred zimou si môžete nachystať sušenú zeleninu a huby, alebo chutné krížalky z jabĺk, sliviek, hrušiek a ďalšieho ovocia. Originálne je určite možnosť pripraviť si vlastný bylinkový čaj z vlastnoručne nazbieraných byliniek.